Safety oplossingen voor injection molding machines of spuitgietmachines | Euromap 73 & 78

Flexibel veiligheidsconcept voor spuitgietmachines Geautomatiseerde spuitgietmachines stellen bijzonder hoge eisen aan de veiligheidstechniek. Een prestatieniveau van PLe en sterk gecodeerde veiligheidssensoren of -schakelaars zijn de basisvereisten voor een dergelijk veiligheidsconcept. Injectie spuitgietmachinefabrikanten gebruiken gestandaardiseerde EUROMAP-interfaces tussen spuitgietmachines en externe veiligheidsvoorzieningen. De EUROMAP 73 en EUROMAP…

Safety oplossingen voor injection molding machines of spuitgietmachines | Euromap 73 & 78

Flexibel veiligheidsconcept voor spuitgietmachines

Geautomatiseerde spuitgietmachines stellen bijzonder hoge eisen aan de veiligheidstechniek. Een prestatieniveau van PLe en sterk gecodeerde veiligheidssensoren of -schakelaars zijn de basisvereisten voor een dergelijk veiligheidsconcept. Injectie spuitgietmachinefabrikanten gebruiken gestandaardiseerde EUROMAP-interfaces tussen spuitgietmachines en externe veiligheidsvoorzieningen. De EUROMAP 73 en EUROMAP 78 worden hier vaak gebruikt.

De EUROMAP 73 wordt gestuurd door DIN EN 201 en vereist drie NO-contacten en drie NC-contacten van de veiligheidsinrichtingen om de spuitgietmachine te integreren. De nieuwere EUROMAP 78 daarentegen gebruikt veilige OSSD signalen (Output Switching Signal Device).

Met de Safety Simplifier biedt SSP een complete veiligheidsoplossing met een geïntegreerde EUROMAP 73 of EUROMAP 78 interface als plug & play variant. Dankzij de veiligheidsgerichte draadloze communicatie (PLe) is het systeem uiterst flexibel en is er geen bekabeling nodig voor de gebruiker.

Safe Communication – Euromap Safety Controller

Tot 16 Safety Simplifiers kunnen via het beveiligde draadloze netwerk met elkaar worden verbonden. De standaard aanwezige repeater-functie zorgt voor een optimale procesbetrouwbaarheid. Elke Safety Simplifier deelt de beschikbare veiligheidsinformatie met alle andere Safety Simplifiers binnen zijn bereik. Twee modules kunnen communiceren tot een afstand van 100 meter. Voor grotere afstanden of in ongunstige omgevingsomstandigheden kunnen extra Safety Simplifiers als repeaters dienen of kan een bekabelde CAN-verbinding worden gebruikt. Combinaties van draadloos en CAN zijn ook mogelijk. Een veiligheidssimplificator met de geïntegreerde EUROMAP 73 of EUROMAP 78 interface leidt alle veiligheidsverbindingen van de fabriek naar de spuitgietmachine en fungeert als veiligheidscontroller.

Voorbeeld integratie Safety Simplifier + Euromap 73/78

Safety Simplifier EUROMAP 73/78 interface en veiligheidscontroller

De Safety Simplifier met EUROMAP 73 of EUROMAP 78 verbindt alle veiligheidsvoorzieningen met de spuitgietmachine via een interfaceconnector.

Veiligheidscomponenten kunnen vrij gecombineerd worden

Ongeacht of een veiligheidsvergrendeling, een procesvergrendeling of een veiligheidslichtscherm met muting vereist is voor de veilige automatisering van uw spuitgietmachine. Alle apparaten kunnen op de Safety Simplifier worden aangesloten via M12 connector.

Veilige beveiliging van achterkant van installaties

Veilige contactmatten of laserscanners kunnen ook worden aangesloten op de Safety Simplifier worden aangesloten en geëvalueerd. Dit is een van vele mogelijkheden om de achterkant van een spuitgietmachine te beveiligen.

Simplifier Manager Configuration Software

Simplifier Manager is de gratis software voor het veiligheidssimplifier systeem

Programmeer de veiligheidsfuncties op een eenvoudige en ongecompliceerde manier met de Simplifier Manager configuratiesoftware. De functionele modules voor noodstops, veiligheidsschakelaars, lichtschermen, tweehandbedieningen, keuzeschakelaars en vele andere toepassingen zijn standaard beschikbaar.

Bespaart tijd en middelen

– Drag & drop functie
– Gebruikersvriendelijke, intuïtieve interface
– Voorgedefinieerde functionele modules voor eenvoudig en snel programmeren
– Draadloze verbinding via de SRM-sticks of naar keuze via USB-aansluiting
– On-line modus voor live diagnose

Bekijk ook de standaard Safety Simplifier en onze productvideo

Safety Simplifier