Safety Simplifier & linken van Noodstops

Beschrijving van de toepassing Automatisch geleide voertuigen (AGV’s) zijn het innovatieve antwoord voor geautomatiseerde materiaal- en goederenstromen in bedrijven of in de intralogistiek. Ze verbinden logistiek individuele verwerkingsmachines, geautomatiseerde cellen of zelfs handmatige werkstations. Met het toenemende aantal AGV’s worden er echter ook nieuwe eisen…

Safety Simplifier & linken van Noodstops

Beschrijving van de toepassing

Automatisch geleide voertuigen (AGV’s) zijn het innovatieve antwoord voor geautomatiseerde materiaal- en goederenstromen in bedrijven of in de intralogistiek. Ze verbinden logistiek individuele verwerkingsmachines, geautomatiseerde cellen of zelfs handmatige werkstations. Met het toenemende aantal AGV’s worden er echter ook nieuwe eisen gesteld aan de veiligheidstechnologie.

Het is vaak nodig om de AGV-noodstop aan elkaar te koppelen of om meerdere AGV’s vanaf vaste bedieningsstations via een noodstop te stoppen.

Met zijn draadloze mesh-netwerk is de Safety Simplifier de ideale oplossing voor de veiligheidsrelevante koppeling van meerdere AGV’s met elkaar en/of met stationaire machines. Op elke machine en elke AGV wordt een Safety Simplifier gemonteerd. Elke Safety Simplifier fungeert als een master en functioneert stand-alone, zodat AGV’s ook flexibel uit het systeem verwijderd en weer toegevoegd kunnen worden. De gewenste logica kan via de software worden geprogrammeerd en veilige in- en uitgangen kunnen naar wens worden uitgewisseld en gebruikt voor decentrale uitschakeling van de AGV.

Voordelen in de toepassing

  • Veilige, decentrale uitschakeling van AGV-systemen
  • Veilige koppeling van installaties met AGV
  • Onbeperkt aantal AGV-systemen kan worden geïntegreerd
  • Evaluatie van veilige functies op de AGV (noodstop, scanner, enz.) via de veilige ingangen
  • Flexibel uitbreidbaar systeem voor uitbreiding van de fabriek

Toepassing zonder gebruik te maken van AGV’s

Linken van Noodstops van verschillende machines is uiteraard ook mogelijk. Zo kan u over grote afstanden zonder dat het nodig is om kabels te trekken de noodstops met elkaar linken.

De Safety Simplifier kan eenvoudig deze veilige signalen communiceren over de veilige Wifi bandbreedte.

U bespaart hardware kosten doordat u de kabels niet dient aan te kopen, te plaatsen. Hiernaast kan de wiring intern al gebeuren en hoeft u dit niet meer te doen.

Tenslotte bent u ook nog heel flexibel om hier nog andere knoppen of safety devices aan toe te voegen.