Verpakkingsindustrie

Automatisatie & Safety oplossingen voor de verpakkingsindustrie

Oplossingen voor de verpakkingsindustrie

In de dynamische wereld van de verpakkingsindustrie zijn precisie, efficiëntie en veiligheid van essentieel belang. Bij Digitron begrijpen we de unieke uitdagingen waarmee deze sector wordt geconfronteerd, en we bieden geavanceerde oplossingen die uw productieproces naar een hoger niveau tillen. Ontdek hieronder hoe onze sensoren, veiligheidscomponenten, barcode readers en vision systemen uw verpakkingsactiviteiten kunnen optimaliseren.

Optische Sensoren

Onze hoogwaardige sensoren zorgen voor een nauwkeurige detectie van objecten, waardoor uw verpakkingsproces soepel en foutloos verloopt. Of het nu gaat om het detecteren van de aanwezigheid van verpakkingsmaterialen of het controleren van de vulniveaus, onze sensoren bieden betrouwbare oplossingen.

T-Gard Veiligheidsschakelaars

Veiligheid staat bij ons voorop. Onze veiligheidsschakelaars zorgen voor een veilige werkomgeving voor uw personeel en voorkomen ongelukken. Wij bieden diverse oplossingen die voldoen aan de strengste veiligheidsnormen. Voor de Verpakkingsindustrie is de T-Gard serie van Fortress het meest ideaal. Deze is prijsefficient en kan volledig mechanisch of electro-mechanisch samengesteld worden. Stel uw veiligheidsslot samen met de juiste actuator, kop, switch of solenoid, knoppen en connectiemogelijkheden.

Barcode Readers

Efficiëntie en traceerbaarheid zijn cruciaal in de verpakkingsindustrie. Onze geavanceerde barcode readers zorgen voor een snelle en nauwkeurige identificatie van producten, waardoor u de controle behoudt over uw voorraad en distributieproces.

Vision Systemen

Met onze vision systemen heeft u de mogelijkheid om uw producten op een geavanceerde manier te inspecteren en te controleren. Dit verhoogt niet alleen de kwaliteit van uw verpakkingen, maar minimaliseert ook fouten en vermindert verspilling.

Veiligheidslichtschermen

Lichtschermen bieden niet alleen een effectieve beveiliging tegen ongevallen, maar verbeteren ook de efficiëntie en productiviteit van uw operaties. Ze detecteren objecten in hun detectiezone en activeren ze onmiddellijk een veiligheidsmechanisme om de machine te stoppen en de operator te beschermen.

Naast het beschermen van operators en het optimaliseren van processen bieden onze lichtschermen ook geavanceerde functionaliteiten zoals muting, die specifiek van belang zijn voor in- en uitvoer van paletten in de verpakkingsindustrie.

Deze mutingfunctie zorgt voor een vlotte doorstroming van materialen zonder dat de machine onnodig wordt gestopt. Onze geavanceerde muting-algoritmen zorgen ervoor dat alleen toegestane objecten worden doorgelaten, terwijl ongeautoriseerde objecten direct worden gedetecteerd en de machine wordt gestopt om mogelijke schade of letsel te voorkomen.

Safety Switches

Safety switches zorgen voor onmiddellijke stopzetting van machines in geval van nood en voorkomen potentieel gevaarlijke situaties. Onze veiligheidsschakelaars zijn ontworpen met de hoogste normen voor betrouwbaarheid en prestaties, waardoor ze de ideale keuze zijn voor uw verpakkingsoperaties.

Of het nu gaat om het bewaken van toegangspunten tot machines, het detecteren van ongeautoriseerde toegang of het waarborgen van een veilige werkomgeving, onze veiligheidsschakelaars bieden een scala aan functionaliteiten om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Met robuuste constructie en geavanceerde sensortechnologie staan onze veiligheidsschakelaars garant voor langdurige betrouwbaarheid en optimale veiligheid.