Food & Beverage

Automatisatie en veiligheid in voedingsmiddelen- en drankenindustrie

Onze geavanceerde sensoroplossingen bieden een nauwkeurige bewaking van belangrijke parameters zoals temperatuur, niveau en druk. Hierdoor kunnen producenten de optimale omstandigheden handhaven voor opslag, transport en productie, wat resulteert in producten van consistente kwaliteit die voldoen aan de strengste normen en regelgeving.

Daarnaast spelen veiligheidsproducten een essentiële rol in het voorkomen van contaminatie en het minimaliseren van risico’s in de productieomgeving. Van Vision systemen die vreemde voorwerpen en defecten in voedselproducten identificeren tot hygiënische barrières die de verspreiding van verontreinigingen voorkomen, onze producten zorgen voor een veilige en betrouwbare productieomgeving.

Door te vertrouwen op onze innovatieve sensor- en veiligheidsoplossingen kunnen voedsel- en drankenproducenten niet alleen de veiligheid en kwaliteit van hun producten waarborgen, maar ook operationele efficiëntie verbeteren en consumentenvertrouwen opbouwen. Samen streven we naar een toekomst waarin voedsel en dranken niet alleen lekker zijn, maar ook veilig en betrouwbaar voor iedereen

Veiligheidsproducten voor Personeelsbescherming

Veiligheidssloten S40

Veiligheidsschakelaars spelen een onmisbare rol in de bescherming van personeel en apparatuur. In productielijnen waar machines krachtige bewerkingen uitvoeren kunnen veiligheidsproducten onmiddellijk het proces stoppen als er een afwijking wordt gedetecteerd. Dit draagt bij aan een veilige werkomgeving en minimaliseert het risico op ongelukken. Het implementeren van geavanceerde veiligheidsproducten verbetert niet alleen de arbeidsveiligheid, maar ook de efficiëntie van de productie.

Barcode Readers voor Traceerbaarheid

Handheld & Fixed Barcode Readers

Traceerbaarheid van voedselproducten is een topprioriteit in de voedingsindustrie. Barcode readers maken het mogelijk om elke fase van de productieketen te volgen, van grondstoffen tot eindproducten. Hierdoor kunnen fabrikanten snel reageren op eventuele kwaliteitsproblemen en indien nodig gerichte recalls uitvoeren. Zo is het van groot belang dat men met 100% zekerheid weet dat deze barcode op het product aanwezig is.

Onze handheld barcode readers bieden flexibiliteit en mobiliteit voor het scannen van producten op verschillende punten in het productieproces, van ontvangst van grondstoffen tot verzending van afgewerkte producten. Met draadloze connectiviteit en robuuste ontwerpen kunnen deze apparaten snel en betrouwbaar barcodes lezen, zelfs in veeleisende omgevingen.

Voor geautomatiseerde productielijnen bieden onze fixed barcode readers een naadloze integratie voor continue barcode scanning. Met geavanceerde technologieën zoals automatische identificatie en snelle verwerkingssnelheden zorgen ze voor efficiënte tracking en traceerbaarheid van producten zonder onderbrekingen in het proces.

Vision Systemen voor Kwaliteitscontrole

Snelle en eenvoudige inspectie van product & verpakkingen

Vision systemen, uitgerust met geavanceerde camera’s en beeldverwerkingsalgoritmen, inspecteren producten op afwijkingen in kleur, vorm en grootte. Dit draagt bij aan een consistente kwaliteit van voedselproducten en minimaliseert het risico op defecten. Bovendien kunnen vision systemen defecte producten automatisch detecteren en uitsorteren, waardoor verspilling wordt verminderd en de efficiëntie wordt verhoogd.

Cognex, een pionier in visiontechnologieën, integreert nu geavanceerde AI-tools in hun vision camera’s, waardoor producenten in de voedsel- en drankenindustrie kunnen profiteren van ongekende precisie en efficiëntie.

Met AI-aangedreven functies kunnen Cognex camera’s complexe visuele inspecties uitvoeren met ongeëvenaarde nauwkeurigheid. Deze tools zijn in staat om snel en betrouwbaar onvolkomenheden te detecteren, zoals gebroken producten, ontbrekende labels, en verontreinigingen, waardoor kwaliteitscontroleprocessen worden verbeterd en productiefouten worden geminimaliseerd.

Ultrasoon sensoren

Niveaumeting of Kleur onafhankelijke detectie

De voordelen van ultrasone sensoren zijn talrijk. Ten eerste kunnen ze contactloos werken, wat betekent dat er geen fysiek contact nodig is met het detectieobject. Dit minimaliseert slijtage en vermindert de kans op productverontreiniging, waardoor de voedselveiligheid wordt verbeterd.

Bovendien zijn ultrasone sensoren geschikt voor het detecteren van verschillende materialen, inclusief vloeistoffen, poeders en verpakte producten zonder invloed van kleuren. Dit maakt ze veelzijdig inzetbaar voor diverse toepassingen, zoals het meten van vulniveaus, het detecteren van lekkages en het controleren van de positionering van producten op de transportband.

Een ander voordeel van ultrasone sensoren is hun robuustheid en betrouwbaarheid, zelfs in veeleisende omgevingen met vocht, stof en temperatuurvariaties. Dit zorgt voor een consistente werking en minimaliseert downtime in de productie.

Capacitieve sensoren

Niveaudetectie

Capacitieve sensoren zijn ook gevoelig voor verschillende materialen, inclusief vloeistoffen, poeders en verpakte producten. Dit maakt ze geschikt voor een breed scala aan toepassingen, zoals het detecteren van niveaus in tanks, het controleren van vulprocessen en het inspecteren van verpakkingen.

Ons assortiment telt ook heel wat specials. Zo zijn er oplossingen voor zeer viskeuze producten met een zeer lage dielektrische constante. Door een gepatenteerde technologie kan men eenvoudig het verschil detecteren tussen aanslag op de sensor en ophopingen en een normaal niveau. Andere specials zijn onze grote modellen met M32 inbouwvorm voor grote detectieafstanden.

Temperatuur sensoren

Op maat gemaakt!

Sensoren spelen een sleutelrol in het detecteren van objecten en bewaken van verschillende parameters tijdens het productieproces. Temperatuursensoren zorgen bijvoorbeeld voor de nauwkeurige controle van warmtebehandelingen, wat essentieel is voor het behoud van de voedselveiligheid. Door het gebruik van sensoren kan de voedingsindustrie de productieprocessen finetunen, productkwaliteit op consistente wijze handhaven en de efficiëntie verhogen.