AGV Industry

Automated Guided Vehicle

Automated Guided Vehicles (AGVs) en Autonomous Mobile Robots (AMRs) zijn revolutionaire technologische ontwikkelingen die de logistieke en productie-industrie transformeren. Deze slimme voertuigen zijn ontworpen om goederen efficiënt te verplaatsen binnen faciliteiten, zonder menselijke tussenkomst. Veiligheid speelt een cruciale rol bij het implementeren van deze technologieën, en daarom worden ze uitgerust met geavanceerde sensoren en veiligheidsmateriaal.

AGVs en AMRs zijn uitgerust met een scala aan sensoren, waaronder lidar, camera’s, ultrasone sensoren en radarsystemen. Deze sensoren stellen de voertuigen in staat om hun omgeving te scannen en obstakels te detecteren. Door real-time gegevens te verzamelen en te verwerken, kunnen ze hun paden aanpassen om botsingen te voorkomen en veilig te navigeren door dynamische omgevingen.

Naast sensoren worden AGVs en AMRs ook voorzien van verschillende veiligheidsmaatregelen. Dit omvat onder andere bumpers en lichten om aanwezigheid aan te geven. Ze zijn ook geprogrammeerd met strikte protocollen voor het vermijden van risicovolle situaties en het reageren op noodsituaties, zoals het stoppen bij het detecteren van een obstakel of het activeren van een alarmsysteem in geval van een storing.

Door het combineren van geavanceerde sensoren en robuust veiligheidsmateriaal kunnen AGVs en AMRs veilig opereren in diverse industriële omgevingen. Deze technologische vooruitgang draagt niet alleen bij aan efficiëntie en productiviteit, maar ook aan het waarborgen van een veilige werkomgeving voor alle betrokkenen.

Wireless Safety

Veiligheid is een topprioriteit in industriële omgevingen en AGV’s worden niet uitgesloten van deze zorg. Het integreren van geavanceerde veiligheidscomponenten in AGV-systemen is essentieel om ongelukken te voorkomen en de samenwerking tussen mens en machine te optimaliseren. Dit omvat het gebruik van detectiesystemen zoals camera’s, lidar en ultrasone sensoren om onmiddellijk obstakels te identificeren en te vermijden. Bovendien kunnen slimme algoritmen en noodstopmechanismen worden geïmplementeerd om snel te reageren op onverwachte situaties, waardoor de veiligheid van zowel medewerkers als apparatuur wordt gewaarborgd.

Om de communicatie snel en stabiel te verzorgen kan u gebruik maken van onze Wireless Safety systemen. Deze units kunnen fungeren als safety plc en kunnen uitgerust worden met connectoren of wartelinvoeren om safety systemen op aan te sluiten. Al deze Safety IO wordt dan wireless gecommuniceerd naar de master die in verbinding staat met de PLC. Zo kan u alle kabels en wiring hardware kost en tijd elimineren en overgaan tot een snelle installatie.

Coming Soon: Profisafe!

Safety Scanners / Lidar

Safety scanners en lidars zijn essentiële componenten van AGV-systemen, die een veilige en nauwkeurige werking mogelijk maken in verschillende industriële omgevingen. Safety scanners worden gebruikt om continu de omgeving rondom het AGV-systeem te scannen en mogelijke gevaren te detecteren. Deze scanners zenden veilige infraroodstralen uit en meten de tijd die het duurt voordat de signalen terugkeren vanaf objecten in de omgeving, waardoor ze snel obstakels kunnen identificeren en vermijden.

Lidars, aan de andere kant, maken gebruik van laserstralen om de omgeving in kaart te brengen en afstanden tot objecten te meten met behulp van de tijd die het kost voor de laserstralen om terug te keren. Ze bieden een gedetailleerd beeld van de omgeving, inclusief de vorm, grootte en afstand van objecten, waardoor het AGV-systeem nauwkeurig zijn route kan plannen en obstakels kan vermijden.

Ultrasoon Sensors

Deze sensoren werken door geluidsgolven uit te zenden en de tijd te meten die het kost voordat de golven terugkaatsen vanaf een object in de omgeving. Op basis van deze informatie kunnen AGV’s hun omgeving in kaart brengen en obstakels detecteren, zoals muren, machines of mensen.

Ultrasone sensoren bieden een aantal voordelen voor AGV-systemen. Ze zijn bijvoorbeeld effectief in het detecteren van objecten op korte tot middellange afstanden, waardoor AGV’s nauwkeurig kunnen manoeuvreren in drukke werkomgevingen. Bovendien zijn ultrasone sensoren robuust en betrouwbaar, zelfs in omstandigheden met weinig licht of stof.

Signalisatie belichting

Deze verlichtingssystemen zijn ontworpen om duidelijke visuele signalen uit te zenden, waardoor andere werknemers en machines in de omgeving de activiteiten van AGV’s kunnen herkennen en erop kunnen reageren.

Typisch gebruikt signalisatieverlichting felle en goed zichtbare kleuren, zoals rood, groen of blauw, om verschillende statussen van het AGV aan te geven, zoals rijden, stoppen of laden/lossen. Dit helpt bij het voorkomen van botsingen en biedt een snelle visuele referentie voor het gedrag van het voertuig.

Barcode readers

Deze geavanceerde lezers zijn ontworpen om barcodes op vloeren, pallets, rekken en andere objecten te detecteren en te interpreteren.

Wanneer een AGV een barcode nadert, scant de barcodelezer automatisch de code en vertaalt deze naar digitale informatie. Deze informatie kan variëren van locatiegegevens tot productidentificatie en instructies voor het volgende te nemen pad.

Door het gebruik van barcode readers kunnen AGV’s hun positie in realtime bepalen en efficiënt navigeren binnen complexe magazijnen en productieomgevingen. Dit vermindert niet alleen de kans op fouten, zoals verkeerde leveringen of onjuiste plaatsing van goederen, maar verbetert ook de algehele productiviteit door een vlotte en geautomatiseerde materiaalstroom mogelijk te maken.