Metal Pressing and Cutting

Metaalsnijders en persen in een metaalrecyclinginstallatie worden gebruikt om metaalafval in kleine stukken te snijden die vervolgens kunnen worden gecomprimeerd tot schone, dichte, ovenklare materialen.

Metal Pressing and Cutting

Metaalsnijders en persen in een metaalrecyclinginstallatie worden gebruikt om metaalafval in kleine stukken te snijden die vervolgens kunnen worden gecomprimeerd tot schone, dichte, ovenklare materialen. Metaalrecyclinginstallaties beschikken over enkele van de gevaarlijkste verwerkingssystemen en machines in de industrie. Daarom worden dergelijke machines uitgebreid bewaakt en vergrendeld om ervoor te zorgen dat bedieners en/of onderhoudspersoneel pas toegang tot de machine kunnen krijgen wanneer de stroomtoevoer naar de machine is geïsoleerd. Afschermingsdeuren zijn voorzien van mechanische deurvergrendelingen, zodat de stroom naar alle bewegende delen is geïsoleerd voordat de eigenlijke afschermingsdeuren worden geopend.

Onze oplossing bestond uit het volgende:

S – Op het paneel gemonteerde schakeleenheid
XM6 – Sleuteluitwisselingseenheid
DM2- Mechanische deursloten

Werking van het systeem

Een operator isoleert de stroomtoevoer naar de machine door de sleutel om te draaien en te verwijderen van de ‘S’-paneelmontageschakelaar die zich bevindt op de bedieningsconsole in de metalen pers- en snijderscontrolkamer. Deze sleutel wordt vervolgens in de sleuteluitwisselingsunit gestoken om 4 toegangssleutels vrij te geven die toegang verlenen tot de metaalpersen en -snijders in de metaalrecyclage-installatie. Om toegang te krijgen tot de metaalrecyclingmachines brengt de operator de betreffende toegangssleutel in het bijbehorende ‘DM2’-deurslot om het sluitmechanisme te ontgrendelen en om een veiligheidssleutel vrij te geven die de operator bij zich kan houden terwijl hij in de machine werkt, zodat de deur niet kan worden vergrendeld en de machine niet opnieuw kan worden gestart door derden.