Fixed barcode readers voor Pallet scanning

Verwerk bulkverpakkingen snel en nauwkeurig In een distributiecentrum worden artikelen doorgaans op pallets ontvangen en verzonden. Palletscansystemen worden op vele manieren gebruikt in een distributiecentrum. Inkomende pallets worden gescand als ze de faciliteit binnenkomen. Uitgaande artikelen worden gescand wanneer ze op een pallet worden geplaatst…

Fixed barcode readers voor Pallet scanning

Verwerk bulkverpakkingen snel en nauwkeurig

In een distributiecentrum worden artikelen doorgaans op pallets ontvangen en verzonden. Palletscansystemen worden op vele manieren gebruikt in een distributiecentrum. Inkomende pallets worden gescand als ze de faciliteit binnenkomen. Uitgaande artikelen worden gescand wanneer ze op een pallet worden geplaatst en de pallet zelf wordt vervolgens gescand wanneer deze op de vrachtwagen wordt geladen. Codes op pallets worden gebruikt om artikelen naar de juiste locatie te leiden en geven informatie over de materialen op de pallet.

Een pallet met dozen kan veel barcodes bevatten, waardoor het moeilijk is de juiste te lezen. Barcodes kunnen worden afgedrukt op of bedekt met reflecterend materiaal, zoals tape of plastic. Labels kunnen beschadigd raken of eraf vallen tijdens het transport of bij het lossen uit het dok. Het gebruik van handscanners is niet efficiënt bij het opbouwen van pallets, omdat de operator de scanner voortdurend moet oppakken en neerleggen of slechts met één hand mag werken. Wanneer een operator een barcode niet kan scannen of een pallet handmatig moet nabewerken, kost dit de faciliteit tijd en geld.