SSP

SSP is een producent van producten voor het beschermen van mensen en machines. Al de producten worden in hun nieuwe vestiging in Spaichingen geproduceerd. Spaichingen is een stad aan de voet van de Dreifaltigkeitsberges en de op twee na grootste stad van het district Tuttlingen in Baden-Württemberg, Duitsland. De stad Spaichingen is gunstig gelegen dicht bij de B14, evenals het knooppunt van de autosnelweg A81 (Stuttgart-Singen), kort bij Stuttgart en Freiburgs en ook dicht bij het Bodenmeer.

De technische en normatieve vereisten voor veiligheidstechnologie in robotica en automatisering worden steeds complexer. De implementatie van veiligheidsoplossingen is dan ook vaak onnodig ingewikkeld. Bij SSP denken we daar anders over: Wij willen de toepassingen van veiligheidstechnologie weer zo eenvoudig mogelijk maken en hebben ons gecommitteerd aan de missie ‘we wimplify safety’. Met deze opdracht is het echter niet voldoende om alleen bestaande producten aan te passen of te verbeteren: Wij definiëren veiligheid nieuw. In de vorm van een alomvattend, gecoördineerd productassortiment, dat alles uit één hand aanbiedt: van veiligheidshekken en sensoren tot besturingstechniek en veiligheidsdiensten. Om dit doel te bereiken, werkt een dynamisch team van ingenieurs en technici dagelijks aan de ontwikkeling van producten en oplossingen. Met onze partners Fortress Interlocks en ReeR completeren wij ons productaanbod met twee uitmuntende specialisten uit de respectievelijke vakgebieden. Wereldwijd staan competente service- en distributiepartners tot onze beschikking.

Waarom ons kiezen

Wij voorzien uiteenlopende industrieën van machineveiligheidsproducten zoals veiligheidsbesturingen, vergrendelingen, lichtschermen, bedieningsunits, veiligheidshekken, maar ook veiligheidssensoren en draadloze veiligheid. SSP biedt ook een breed portfolio aan veiligheidsservices. Met fabrikantonafhankelijk advies als het gaat om de onderwerpen machinerichtlijnen, hun normen of risicobeoordelingen, seminars, normonderzoek, vervolgmetingen, documentatie en CE-certificeringen. Wij ondersteunen onze klanten van concept tot projectimplementatie, en bedrijven profiteren van lage stilstandtijden en hoge winstgevendheid.

Draadloze veiligheids PLC

Met de Safety Simplifier bieden wij veiligheid precies daar waar het nodig is en helpen u om gebruiksvriendelijke veiligheidssystemen te creëren, bijvoorbeeld bij de toegangsdeuren. Sluit gewoon uw ensors, veiligheidsvergrendelingen en lichtschermen aan. Selecteer de drukknoppen en/of de noodstopknoppen en u krijgt een complete veiligheidsoplossing met evaluatie en diagnose.

Beschermend hekwerk

Een kant-en-klare oplossing past niet altijd; flexibiliteit maakt het verschil! Daarom heeft ons bedrijf zich toegelegd op een modulair afrasteringssysteem van aluminium. Zo zijn wij in staat standaardmodules te gebruiken die individueel aan uw wensen kunnen worden aangepast. Een groot aantal vullingen is mogelijk. Wij bieden ook een grote verscheidenheid aan extra uitrusting. Als de eisen in de loop der tijd veranderen, is met ons systeem een eenvoudige retrofit bij een verbouwing geen probleem.

Slimme procesbewaking vergrendeling

De nieuwe generatie magnetische procesvergrendelingen! Innovatief en intelligent, de HOLDX R combineert een contactloze RFID veiligheidssensor met een intelligente elektromagneet in één apparaat. De combinatie van veilige statusbewaking en procesbewakingsvergrendeling maakt de HOLDX RS1 en HOLDX RL1 universeel inzetbaar, waardoor de kwaliteit toeneemt en de down- en insteltijd.

Drop files here or
Max. file size: 256 MB.
    This field is for validation purposes and should be left unchanged.