Rechner Sensors

Sinds de oprichting van het bedrijf in 1965 heeft Rechner door toewijding, productinnovatie en het aanbieden van topkwaliteit wereldwijd een leidende positie ingenomen. Dit geldt in het bijzonder voor onze specialiteit, namelijk capacitieve sensoren. Hier heeft Rechner een zeer belangrijke rol gespeeld in ontwikkeling en ontwerp van deze sensoren.

Velen beschouwen de naam RECHNER als synoniem voor de capacitieve sensor. Dit is een product dat in de meest uiteenlopende omgevingen kan gebruikt worden en dat onmisbaar is voor de huidige automatiseringstechniek. Het brede gamma aan sensoren dat RECHNER aanbiedt, is duidelijk een belangrijk element van ons succes.

Zo hebben zij op basis van toepassingen hun gamma steeds uitgebreid met klant specifieke sensoren die speciaal ontworpen zijn voor hun toepassing. Al deze modellen zijn ook wereldwijd verkrijgbaar.

Dit assortiment omvat capacitieve, inductieve, opto-elektronische, calorimetrische en magneto-resistieve sensoren. Het assortiment wordt gecompleteerd door een selectie van ATEX-goedgekeurde sensoren, hulpapparatuur en transistor-gebaseerde signaalversterkers, besturingseenheden en voedingen.

VOORKOM STORING EN STILSTAND

De Smart Paddle sensor van Rechner werkt ook via het capacitieve principe en is speciaal ontworpen voor de niveaucontrole van bulkgoederen en voor vloeistoffen met een elektrische constante van 2 tot 80. Deze niveausensor is “ Eas-to-use”: de gebruiker dient de sensor te installeren en sluit hem vervolgens elektrisch aan en de niveausensor is klaar voor gebruik.

De Smart Paddle is gemaakt van materiaal wat sensor ideaal maakt voor toepassingen in de farmaceutische- en voedingsindustrie. De Smart Paddle is veilig te reinigen bij hoge temperaturen en is uitermate geschikt voor hoge druk tot 10 bar 145 PSI.

NIVEAUSENSOR VOOR HET REGELEN VAN HET NIVEAU

De KFX TrueLevel sensoren van Rechner is een niveausensor die gefabriceerd is voor het regelen van het niveau in tanks of silo’s. Het regelen van deze sensor is zeer eenvoudig. Men kan met één druk op de knop het gewenste niveau in regelen en de sensor is gereed voor productie.

Het niveaudetectiesysteem heeft een ingebouwde versterker en is capabel om eenzelfde niveau aan te geven voor allerlei soorten vloeistoffen.

NIVEAUMETING VAN KLEVENDE EN STROPERIGE VLOEISTOFFEN

De levelmaster sensoren zijn ontwikkeld voor niveaumeting van vloeibare en/of stroperige stoffen die normaal gesproken blijven kleven aan de sensor en hiermee foutieve detecties kunnen geven. In de praktijk geeft dit veel problemen. De Levelmaster-serie beschikt ook over een analoge uitgang.

NIVEAUSENSOREN VOOR NIVEAUMETING

In zo goed als alle industrieën moeten niveaus gemeten worden. Afhankelijk van de toepassing wil je een analoge meting ontvangen of een melding ontvangen die de hoeveelheid of het volume doorgeeft. Zo weet u het exacte niveau in de tank of het niveau zich tussen de ingestelde waarden bevindt of niet.

Niveauschakelaars en niveausensoren

Niveausensoren en niveauschakelaars leveren informatie over het niveau van aanwezige stoffen in tanks, silo’s en andere vloeistofcontainers. Er wordt onderscheid gemaakt in continu niveaumeting (analoog) en niveaudetectie van minimale en maximale niveaus.

Meetprincipes voor niveaumeting:

  • Capacitieve niveaumeting
  • Ultrasone niveaumeting
  • Lichtlooptijdmeting met laser (TOF-principe)
Drop files here or
Max. file size: 256 MB.
    This field is for validation purposes and should be left unchanged.