Cognex

Vision for Industry

Cognex Visie & Barcode systemen

Werelds grootste leverancier van vision systemen, software, sensoren en industriële barcodelezers voor gebruik in productieautomatisering.

Cognex vision helpt bedrijven bij het verbeteren van de productkwaliteit, het elimineren van productiefouten, het verlagen van de productiekosten en het overtreffen van consumentenverwachtingen voor producten van hoge kwaliteit tegen een betaalbare prijs. Typische toepassingen voor machine vision zijn het detecteren van defecten, het bewaken van productielijnen, het aansturen van assemblagerobots en het traceren, sorteren en identificeren van onderdelen.

Cognex bedient de internationale markt in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië via een wereldwijd netwerk van integratie- en distributiepartners. Het hoofdkantoor van de onderneming bevindt zich dicht bij Boston in Natick, Massachusetts, VS.

Het assortiment van Cognex bestaat uit 3 grote takken van producten, namelijk Machine Vision, Barcode Reading & 3D Vision Systemen.

Digitron ondersteunt alle 3 de takken van producten. Zo zullen we voor de Cognex visie en barcode readers systemen een haalbaarheidsstudie maken, Programmatie voorzien, ondersteuning bij indienstname en de toepassing kort opvolgen.

Powerfull Vision & Decoding Tools

Easy-to-use Software

Fast Technical Support

Excellent for challenging applications

Machine Vision

Tienduizenden toepassingen wereldwijd inspecteren elke dag miljarden producten. Veel producten die eenvoudigweg niet zouden kunnen worden vervaardigd zonder machine vision technologie. Of het nu gaat om het controleren van het vulniveau van frisdrankflessen op een transportband, het lezen van met olie besmeurde DPM-codes op auto-onderdelen of het positioneren van touchscreens op smartphones tot op microniveau. Machine vision-technologie voert zeer gedetailleerde taken uit op hogesnelheidsproductielijnen. Cognex machine vision-producten helpen bedrijven:

  • De kwaliteit optimaliseren
  • De uitvoer van foutieve producten verminderen
  • De doorvoer maximaliseren

3D Vision-systemen

Zowel voor het uitvoeren van een enkele profielmeting of het scannen van een volledig oppervlak in 3D. Cognex heeft de krachtigste en meest robuuste 3D vision tools. Fabrikanten in alle industrieën vertrouwen op de technologie van Cognex om zeer nauwkeurige oppervlaktemetingen te leveren die verder gaan dan de mogelijkheden van 2D vision-technologie.

Barcode Lezers

Bijna elk product gebruikt een 1D of 2D barcode om identificatie en gegevensvastlegging te automatiseren en te vereenvoudigen. Het basisproces bij het lezen van codes is de code belichten, de code lokaliseren en de gegevens extraheren. Organisaties moeten codes snel en nauwkeurig kunnen lezen voor maximale efficiëntie en doorvoer. Cognex DataMan® en MX-serie op beeld gebaseerde barcodelezers decoderen 1D- en 2D-codes van gedrukte etiketten tot de moeilijkst te lezen DPM-codes (Direct Part Mark) en leveren toonaangevende leessnelheden. Geavanceerde technologie, modulaire opties en eenvoudige installatie helpen de kosten te verlagen, prestaties te optimaliseren, doorvoer te verhogen en traceerbaarheid te controleren.

Drop files here or
Max. file size: 256 MB.
    This field is for validation purposes and should be left unchanged.