Home Nieuws Producten Safety Merken Medewerkers Referenties Vacature Contact


Veiligheidsschakelaars

Voor iedereen die zijn werknemers of machines wil beveiligen kunnen wij de veiligheidsschakelaars van Fortress Interlocks aanbieden. Het is een modulair toegangs- en controlesysteem voor machines dat zeer eenvoudig, klant specifiek, betrouwbare en kost efficiënt is. Door zijn extreme robuustheid kan de veiligheidsschakelaar ook in alle omstandigheden een 100% bedrijfszekerheid bieden.
Naast deze 100% bedrijfszekerheid biedt Fortress ook een 100% veilige oplossing voor uw probleem. Zo moet men de procedure altijd bij het betreden of uittreden uit een onveilige zone op dezelfde wijze doorlopen. Zo kan er ook met de verplichte sleuteluitname gezorgd worden dat het onmogelijk is dat men in een onveilige situatie terecht komt.

Contactloze veiligheidsschakelaars


Contactloze veiligheidsschakelaars zijn zeer geschikt voor plaatsen waar deuren of hekken veelvuldig geopend en gesloten worden. Deze schakelaars zijn gekenmerkt voor hun grote schakelafstanden en bereiken de veiligheidsklasse 4.

Veiligheidslijsten/Safety edges

De veiligheidscontactlijsten van ASO Safety Solutions zijn drukgevoelige sensoren, die als sluitkantbeveiliging bij knel- en klemplaatsen, zoals bij geautomatiseerde poorten, machines en handlinginrichtingen, worden toegepast om personen en materialen te beschermen.

Veiligheidsmatten


Veiligheidsmatten zijn vlakschakelsensoren, die worden toepast in de totale industriële en productieautomatisering voor zonebeveiliging. Het betreden van de mat veroorzaakt een onmiddellijk "Stop"-commando, zodat gevaarlijke bewegingen kunnen worden uitgesloten.
De veiligheidscontactmatten zijn volledig waterdicht doordat ze ingegoten zijn in polyurethaan. De noppenstructuur laag is ook hierin meegenomen. Indien hoge mechanische eisen zijn gesteld wordt een bovenlaag van aluminium of roestvrij staal aangebracht. Speciale afmetingen, meerdere schakelzones en diverse kleurstellingen behoren tot de mogelijkheden.

Veiligheidsbumpers

Veiligheidsbumpers zijn veiligheidsinrichtingen bij transportvoertuigen en zelfrijdende transportwagens, hoogbouwmagazijnen, vrij bewegende systemen en overal waar grotere vervormingsafstanden van de veiligheidsinrichting noodzakelijk zijn.
Deze bumpers kunnen dus een zeer grote impact opvangen en de machine door het zeer gevoelige switching point zeer snel tot stilstand brengen en zo het potentiële gevaar verdringen.

Veiligheidslichtschermen

Veiligheidslichtschermen zijn ontworpen om een hoge kwalitatieve veiligheidsoplossing te bieden voor uw personeel en machines. Het assortiment bestaat uit hoog gevoelige type 4 lichtschermen voor vinger, hand en toegangscontrole, die bestaan in verschillende afmetingen. Ze zijn ook geschikt voor extreme robuuste omgevingen, doordat alle types verkrijgbaar zijn met beschermingsgraad IP67/IP69K en geschiktheid tot temperaturen -35°C. Deze lichtschermen voldoen aan de internationale “safety standards”. Alle veiligheidslichtschermen zijn voorzien van het hoogste veiligheidsniveau “Type 4”. Tenslotte zijn er nog een heel assortiment aan accessoires verkrijgbaar voor de montage, uitlijning en integratie in uw geautomatiseerd systeem.