Home Nieuws Producten Safety Vision Merken Medewerkers Contact

Nieuwsberichten

 
Contrinex Inductieve sensoren

Inductieve sensoren of benaderingsschakelaars worden gebruikt om metalen te detecteren. Deze werken volgens de verandering van inductie. Wanneer de sensor dicht bij metaal geplaatst wordt zal de impedantie veranderen en zal de sensor een uitgang schakelen. Het voordeel van deze schakelaars is dat zij niet reageren op materialen zoals kunststof en hout.

Digitron vertegenwoordigt voor deze sensoren het merk Contrinex in de gehele Benelux.

Contrinex is een Zwitserse welgekende fabrikant van sensoren voor de factory automation. Sinds de oprichting in 1972 is Contrinex uitgegroeid tot een multinational met hun uniek en innovatief assortiment van inductieve sensoren.

Deze inductieve sensoren staan bekend voor hun robuustheid en zijn zeer betrouwbaar. Ze zijn de perfecte keuze voor contactloze detectie van metalen doelen op afstanden tot 40 mm. Vacuüm ingegoten elektronica en metalen behuizingen beschermen de sensoren tegen schokken, trillingen, stof, vuil en vocht, waardoor de inductieve sensoren ideaal zijn voor veeleisende omstandigheden.

Naast sensoren met een robuuste behuizing vindt u bij Digitron ook sensoren met de grootste schakelafstanden in de markt.
Deze zijn verkrijgbaar in verschillende maatvoeringen van M3 tot en met M30.

Reeksen:

Inductive classics

Contrinex CLASSICS (600 series) inductieve sensoren zijn uitzonderlijk accuraat, stevig en zeer betrouwbaar. De behuizingen kunnen cylindrisch van M3 tot en met M30 zijn of men kan kiezen voor een rechthoekige behuizing. Deze reeks van inductieve sensoren behaalt schakelafstanden van 0,6 mm tot en met 15 mm.

Inductive Extra Distance

Deze sensoren bezitten de beste schakelafstanden beschikbaar op de markt tot 40mm en zijn uitgevoerd van M5 tot en met M30 behuizingen. Deze sensoren zijn net zoals de Classiscs ook accuraat, stevig en betrouwbaar.

Inductive Full Inox

Hebben een volledig roestvrij stalen behuizing van M8 tot en met M30 die uitzonderlijk robuust en chemisch resistent is. Deze inductieve sensoren ( 700 series ) zijn IP68 en IP69K met een schakelafstand tot en met 40 mm.

Specials: Ga via de links door naar de specials pagina's. Download hier extra informatie.

 

 

Untitled.png 
 

 

 

 


« Ga terug