Home Nieuws Producten Safety Vision Merken Medewerkers Contact

Nieuwsberichten

 

Full inox basic robust inductive sensors


Full-metal sensors, now also in the BASIC range
Durable and cost-effective

fileProxy.aspx.jpg


BASIC – Robust inductive sensors for the entry level

The Full Inox BASIC family closes the gap for applications that cannot dispense with a full-metal housing, but still need a cost-effective solution. The BASIC line combines the robustness and long life of the Full Inox family with the sensor properties of standard technology to offer a cost-effective entry into the world of the full-metal sensors.

− Mechanically and chemically extremely robust
− High quality ASIC sensor
− Factor 1 on steel and aluminum
− Corrosion resistant
− IP68 and IP69K
− Excellent temperature compensation
− Vibration and sh...


Lees verder »

COGNEX DATAMAN 8050 SERIES HANDHELD BARCODE READERS PROVIDE UNPRECEDENTED SPEED AND ACCURACY AT AN AFFORDABLE PRICE


New DataMan 8050 Handheld Barcode Readers Expand the Applications for DataMan

Cognex Corporation, (NASDAQ: CGNX), the world’s leader in machine vision, today announced the release of its fastest and most economical industrial handheld readers yet, the DataMan® 8050 Series. Designed with a ruggedized housing to handle harsh factory floor conditions and equipped with Cognex’s world-class barcode reading algorithms, the DataMan 8050 Series can read even challenging barcodes quickly and easily.


“The new DataMan 8050 and 8050X build on the success of our industry-leading DataMan 8500® handheld barcode reader, which has set the standard in industrial direct part mark [DPM] barcode reading,”...


Lees verder »

S85 Afstandmetingen met TOF ( TIme of flight ) principe


S85 Afstandmetingen met Time Of Flight principe


De 85 serie is in het assortiment van datalogic een innovatie lijn laser sensor die gebasseerd is op de time of flight technologie. De S85 behaalt hoge prestaties op lange afstand metingen zonder gebruik te maken van een reflector, voorgrondonderdrukking of achtergrondonderdrukking. De klasse 2 laser en de innovatieve software maken de S85 ideaal voor applicaties die extreme precisie vereisen. Zo kan de S85 een accuraatheid bieden van 7mm op een afstand van 20m. Het basis model meet afstanden tot en met 10m en is zeer gebruiksvriendelijk aan de hand van push buttons. De kenmerken van dit basis model zijn de M12 5-polige connector met anal...


Lees verder »

Buigbare temperatuursensoren


Het materiaal:
Buigbaar RVS (of Inconel) in verschillende diameters en onbeperkte lengte’s. Sensoren kunnen eventueel opgerold vervoerd/geleverd worden. Mineraal geïsoleerde aders en dus bestand tegen hoge temperaturen. Daarbij is het bijzonder geschikt voor zeer snelle temperatuurregistraties

Meetsystemen:
PT-100 in enkele (2- of 3-draads) of duplex (4- of 6-draads) uitvoering.
Thermokoppel type J; K; N of S/R

Leverbare diameters:
0.5mm – 1mm – 1.5mm – 2mm – 3mm – 6mm

Er is geen beperking aan uitvoeringen en we hanteren een zeer snelle levertijd!

Toepassingsvoorbeelden:
* Gebruik bij ovens en turbines.
* Lagertemperatuur controle.
* In de procesindustrie.
* Scheepvaart en off...


Lees verder »

De C23 full inox extreme series of inductive full metal sensors


De nieuwe C23 Full Inox series of flat, full-metal inductive sensors zijn ideaal voor toepassingen waar de werkomstandigheden uitdagend zijn en de ruimte schaars is, maar op lange operationele afstanden zijn ze nog steeds uitstekend. Dankzij de CONTRINEX ASIC-technologie, zijn deze miniatuur sensoren zeer nauwkeurig en omvatten een IO-Link interface.

De C23 Full Inox Extreme sensoren bieden het voordeel dat ze een factor van 1 op staal en aluminium hebben. In vergelijking met soortgelijke sensoren, onderscheiden ze zich niet alleen door hun IO-Link interface, maar ook door een betere kwaliteit, een langere levensduur, een grotere veerkracht en last but not least door hun uitstekende prij...


Lees verder »

Smart paddle sensor: Level measurement


SMARTPADDLE - Level Meting in een nieuwe dimensie


De volledig elektronische paddle sensor.
 
Deze capacitieve niveausensor is ontworpen voor de niveauregeling van bulk materiaal en vloeistoffen met een diëlektrische constante (DC) van 2 tot 80. Het is media optimised en pre-adjusted, zodat deze sensoren grote DC spectrum bestrijken. 

Het kan niet eenvoudiger.
De gebruiker monteert de sensor, maakt de elektrische verbinding en de sensor is gereed voor gebruik.

 
De SMARTPADDLE heeft geen bewegende delen en is daarom niet onderhevig aan slijtage of scheuren. Het is ideaal voor toepassingen waar traditioneel Rotary Switches, Trillende vorken of mechanische schakelaars worden gebruik...


Lees verder »

2D Barcode reader


INFO

De Matrix 300N ™ is een ultra-compacte image-based barcode-reader of barcode scanner die ontworpen is voor hoge prestaties te leveren op hoge snelheid en Direct Part Marking toepassingen.
De Matrix 300N ™ heeft een volledig nieuwenieuwe software DL.CODE en biedt zo de klant het maximale gebruiksgemak.
De Matrix 300 ™ combineert een hoge resolutie sensor met ultra-snelle beeldacquisitie: 1,3 megapixels, 60 frames per seconde.
Matrix 300N ™ beschikt over een grote verscheidenheid van optische modellen met handmatige scherpstelling positieregeling of elektronische.

KENMERKEN & VOORDELEN

  • Ultra-compact reader, roterend connector systeem
  • Hoge prestaties DPM lezing
  • Ing...

Lees verder »

Machine vision systems/ Vision camera systemen


 

In-Sight® 2000-serie vision sensors combineren de kracht van een In-Sight vision-systeem met de eenvoud en betaalbaarheid van een vision-sensor. Deze vision sensors zijn ideaal voor het oplossen van goed/fout toepassingen. deze vision sensors zetten nieuwe normen voor de waarde, gebruiksgemak en flexibiliteit dankzij een krachtige combinatie van bewezen In-Sight vision hulpmiddelen, een eenvoudige setup en een modulair ontwerp met veranderbare verlichting en optica.

De In-Sight 2000-serie bevat een geïntegreerde, high-performanceimage formation systeem dat bestaat uit verwisselbare lenzen eneen gepatenteerde LED ring licht dat zelfs diffuse ve...


Lees verder »

Inloopbeveiliging met flexibele muting armen


De gebruiksklare muting kit SG-M, met zijn modulaire en flexibele structuur en zijn vooraf geïnstalleerde sensoren, is de ideale oplossing voor elk toepassingsgebied waar de positie en oriëntatie van de mutingbalken snel en gemakkelijk gereguleerd moet worden.

De aansluitdoos vermindert de bedradingstijd van de mutingsensoren aan de lichtgordijnen met geïntegreerde mutingfunctie zoals de SG BODY COMPACT, SG BODY REFLECTOR en SG4 EXTENDED. De muting armen kunnen direct op het lichtgordijn of op de beschermende stands worden geplaatst "SG-PSB".

Eigenschappen

  • Kant en klare muting kits met vooraf geïnstalleerde sensoren
  • T of X configuratie (tweerichting) en L configuratie (Mono-...

Lees verder »

Inductieve maritieme sensoren for ships, ports and offshore


Offshore_header.png

Al twintig jaar bewijzen de sensoren van Contrinex dat ze betrouwbaar zijn in schepen, havens en offshore. Het assortiment van de inbouwbare inductieve sensoren zijn gecertificeerd door DNV-GL. Deze lijn biedt ongeëvenaarde prestaties m.b.v. de Full Inox technologie. Met een behuizing uit één stuk in roestvast staal V4A / AISI 316L en een beschermingsklasse IP68 / IP69K zijn ze niet alleen ondoordringbaar, maar ook corrosiebestendig en bestand tegen zout water. Hun EMC-bescherming voldoet ook aan specifieke maritieme vereisten. In het bijzonder tot wijzigingen in de stroomvoorziening en zijn immuun tegen lage frequenties.

Verder bieden ze de langste levensduur van elke inductieve se...


Lees verder »