Home Nieuws Producten Safety Vision Merken Medewerkers Contact


Industriële Veiligheid / Industrial Safety

Het is zeer belangrijk dat de juiste veiligheidsproducten gebruikt worden voor de juiste risico’s. Indien dit niet correct gebeurt zult u regels overtreden, inboeten op gebied van productiviteit of een onveilig gevoel creëren binnen uw werkomgeving.
Hierin kan Digitron voor U een meerwaarde betekenen. Wij komen uw veiligheidstoepassing bekijken en wij maken een aanbieding om uw machine en/of werknemers te beveiligen. Wij zoeken een oplossing in ons uitgebreid gamma van veiligheidsschakelaars, interlocksystemen, veiligheidsscanners, contactmatten en lichtschermen.

Zo zorgen wij met één van onze safety producten of een combinatie hiervan dat uw werkplaats weer veilig is zonder in te boeten op gebied van productiviteit.

Veiligheidsschakelaars / Safety switches

Voor iedereen die zijn werknemers of machines wil beveiligen kunnen wij de veiligheidsschakelaars van Fortress Interlocks aanbieden. Het is een modulair toegangs- en controlesysteem voor machines dat zeer eenvoudig, klant specifiek, betrouwbare en kost efficiënt is. Door zijn extreme robuustheid kan de veiligheidsschakelaar ook in alle omstandigheden een 100% bedrijfszekerheid bieden.
Naast deze 100% bedrijfszekerheid biedt Fortress Interlocks ook een 100% veilige oplossing voor uw probleem. Zo moet men de procedure altijd bij het betreden of uittreden uit een onveilige zone op dezelfde wijze doorlopen. Zo kan er ook met de verplichte sleutel uitname gezorgd worden dat het onmogelijk is dat men in een onveilige situatie terecht komt.

M-Gard

M-gard is een sleutelschakelaarsysteem ontworpen voor het beveiligen van personen die werken met industriële machines en processen. De M-gard reeks is een modulaire robuuste trapped key interlock systeem dat uitermate geschikt is voor heavy duty toepassingen. “Trapped Key Interlocking” is een geteste methode van mechanische veiligheidsschakelaars om gevaarlijke machines en processen te bewaken. Deze veiligheidssloten kunnen ingezet worden tot de hoogste veiligheidscategorie 4 (SIL3/PLe).

 

De M-Gard reeks is Trapped key genoemd omdat het werkt met het vrijgeven en blokkeren van sleutels. Nadat de spanning van de machine gehaald is en geblokkeerd is door een slot, wordt er een sleutel vrijgegeven. Zo kan deze gebruikt worden om een toegangssleutel vrij te maken en hierna de machine te betreden. Deze sleutel draagt men op het lichaam en verzorgt de veiligheid van de persoon in de machine. Het omgekeerde proces moet gevolgd worden om de machine weer op te starten.

• Robuuste toepassingen ( stof, zand, … )
• Geen bekabeling
• Veiligheidscatergorie 4 (SIL3/PLe)
large_mGard_sample_case_1080p.jpg
 mGard-Graphics-with-Standard-Icon-01_1.png

 AM-Gard Pro

Large_amGardpro_Case_1080p.jpg

FOrtress_Amgard.jpg

Is de ultieme reeks van veiligheidsschakelaars of safety switches voor robuuste heavy duty toepassingen. Net zoals M-Gard is deze reeks ook modulair samen te stellen en is dit geschikt voor elke toepassing. Het is zeer eenvoudig te configureren en biedt alle mogelijke elektromechanische oplossingen om toepassingen op veiligheidscategorie 4 (SIL3/PLe) te mogen bewaken.

Dankzij het modulair design is het bij Am-Gard Pro ook mogelijk om het slot volledig naar wens samen te stellen met veiligheidsschakelaars met en zonder magneetspoel. Deze veiligheidsschakelaars kan men nog uitbreiden met vele opties zoals controle modules, een internal release, redundante sensoren, lock-out/tag-out, drukknoppen, E-stops en signalisatielampen.

De Am-Gard pro kan uitgerust worden met een magneetspoel. Zo kan een productieproces niet abrupt gestopt worden en worden de handelingen van de machine eerst afgewerkt alvorens de gevarenzone vrij te geven.Indien men niet wenst dat iedereen toegang dient te verkrijgen is er nu het FRANK systeem. Dit is een badgesysteem dat werkt via RFID. Zo kan er enkel bevoegd personeel de zone betreden.

• Robuust
• Modulair, Flexibel
• Profinet/Profisafe
• Veiligheidscatergorie 4 (SIL3/PLe)
• FRANK ( ingangscontrole d.m.v. badge )
           o Monitort en analyseert productie downtime
           o Voorkomt onbevoegde shutdown of onderhoud
 


Lichtschermen

Veiligheidslichtschermen zijn ontworpen om een hoge kwalitatieve veiligheidsoplossing te bieden voor uw personeel en machines. Het assortiment bestaat uit hoog gevoelige type 4 lichtschermen voor vingerbeveiliging, handbeveiliging en toegangscontrole. Deze veiligheidlichtschermen zijn beschikbaar van 300mm tot en met 1800 mm. Ze zijn ook geschikt voor extreme robuuste omgevingen, doordat alle types verkrijgbaar zijn met beschermingsgraad IP67/IP69K en geschiktheid tot temperaturen -35°C. Deze lichtschermen voldoen aan de internationale “safety standards”. Alle veiligheidslichtschermen zijn voorzien van het hoogste veiligheidsniveau “Type 4” (SIL3/PLe). Tenslotte zijn er nog een heel assortiment aan accessoires verkrijgbaar voor de montage, uitlijning en integratie in uw geautomatiseerd systeem.

Voor de in- en uitvoer van paletten kan u gebruik maken van onze lichtschermen met geïntegreerde muting armen en muting lamp. Deze zijn eenvoudig te bevestigen aan het lichtscherm en zijn zo uitgelijnd.

U kan doorgaan naar de types van lichtschermen door te klikken op onderstaande foto's.

Safety_1.png Safety 2_1.png
Veiligheidsscanner / Safetyscanner

Hierbij heb je twee verschillende modellen: enerzijds het standalone model en anderzijds het master/slave model waar je tot 4 scanners met elkaar kan verbinden. Deze scanners kunnen waarschuwingszones uitzenden tot 50m en Stop-zones tot 5,5m. deze zones zijn helemaal instelbaar zoals u wenst en worden gebruikt voor beveiliging en toegangscontrole van machines, robot cellen en AGV’s.

DYNAMIC_MUTING.jpg
Draadloze veiligheidssystemen / Wireless safety switches

Deze veiligheidssystemen zijn safety PLC’s met een draadloze interface. Deze kunnen gebruikt worden om bestaande veiligheidssituaties uit te breiden of volledige nieuwe projecten hiermee uit te rusten. U kan op de safety PLC’s uw interlockssytemen, lichtschermen, veiligheidsschakelaars, veiligheidsscanners, … aansluiten. Deze zullen de juiste informatie door sturen naar de master. Die geïntegreerd is in uw veiligheidsprogramma.

Toepassingen

  • Automatische machines
  • Robots
  • Automatische assemblagelijnen
  • Palletiseermachines en depalletizers
  • Automatische magazijnen
  • Beschermen perimeterzones

 Safety 3_2.png

Veiligheidslijsten/Safety edges

De veiligheidscontactlijsten van ASO Safety Solutions zijn drukgevoelige sensoren, die als sluitkantbeveiliging bij knel- en klemplaatsen, zoals bij geautomatiseerde poorten, machines en handlinginrichtingen, worden toegepast om personen en materialen te beschermen.

Veiligheidsmatten

Veiligheidsmatten zijn vlakschakelsensoren, die worden toepast in de totale industriële en productieautomatisering voor zonebeveiliging. Het betreden van de mat veroorzaakt een onmiddellijk "Stop"-commando, zodat gevaarlijke bewegingen kunnen worden uitgesloten.
De veiligheidscontactmatten zijn volledig waterdicht doordat ze ingegoten zijn in polyurethaan. De noppenstructuur laag is ook hierin meegenomen. Indien hoge mechanische eisen zijn gesteld wordt een bovenlaag van aluminium of roestvrij staal aangebracht. Speciale afmetingen, meerdere schakelzones en diverse kleurstellingen behoren tot de mogelijkheden.

Veiligheidsbumpers

Veiligheidsbumpers zijn veiligheidsinrichtingen bij transportvoertuigen en zelfrijdende transportwagens, hoogbouwmagazijnen, vrij bewegende systemen en overal waar grotere vervormingsafstanden van de veiligheidsinrichting noodzakelijk zijn.
Deze bumpers kunnen dus een zeer grote impact opvangen en de machine door het zeer gevoelige switching point zeer snel tot stilstand brengen en zo het potentiële gevaar verdringen.